Project informatie

  • Soort: Eigen project
  • Vak: PHP
  • Periode: 02/2020 - 06/2020
  • Project URL: wka.sinners.be
  • Talen/frameworks: PHP, Laravel, JQuery, HTML, CSS

Applicatie gemaakt voor de organisatie van de Freerunningclub

Deze applicatie is een van de grotere projecten waar ik al aan me gewerkt heb. Met een team van 5 personen werken we een semester lang aan de ontwikkeling van dit project. De opdracht wordt ons aangeboden door voorzitter van de Freerunningclub, een sportclub die nood had aan het digitaliseren van hun organisatie.

Best of all

Om de projecteisen duidelijk te begrijpen werd er eerst een analyse- en ontwerprapport opgesteld door het analyse team. Dit werd gedaan tijdens het vak Requirements Analysis. Van de drie analyse rapporten die we hiervoor kregen maakte we 1 "best of all" rapport waarmee we uiteindelijk aan de slag zijn gegaan. Verder werden er ook prototypes gemaakt voor alle pagina's.

Agile werken

Het ontwikkelproces gebeurde door gebruik te maken van SCRUM. Zo werd er aan het begin van elke samenkomst een standup gehouden om de vooruitgang te bespreken en verdere taken te verdelen. Hiervoor maakte we gebruik van Jira. We werken steeds met sprints van twee weken.

Technische details

Het project is geschreven in PHP. We maken hiervoor gebruik van Laravel 7. We hebben de rolverdeling steeds zo gemaakt dat iedereen een volledige CRUD pagina tot zijn rekening nam. Dit omvat dus alle pagina's om het beheer van een bepaald onderdeel te doen. Een voorbeeld hiervan is: groepen aanmaken, groepen weergeven, groepen wijzigen en groepen verwijderen.

U kan dit project bezoeken op wka.sinners.be