Deliveree


Een gemakkelijke manier om eten te betellen en zelf bestellingen te leveren in één applicatie

Info

App info


Voor lekkerbekken en voor fietsers

Deze applicatie is gemaakt voor personen die graag eten bestellen en fietsers (Riders) die graag wat bijverdienen door bestellingen van het restaurant naar de klant te brengen

Wat kan u doen als klant?

Via deze applicatie kan u bestellingen plaatsen bij verschillende restaurants in uw buurt. Een Rider brengt vervolgens de bestelling tot bij u. In het overzichtsscherm kan u de status van uw bestelling live volgen. Deze status wordt steeds geüpdate als de status veranderd is.

    Alle statusupdates:
  1. Bestelling geplaatst
  2. De rider is onderweg naar het restaurant
  3. De rider heeft de bestelling opgepikt en is nu onderweg naar de klant
  4. De bestelling is afgerond

In het overzicht ziet u bij al uw bestellingen een QR code staan. Deze dient gescant te worden door de Rider als hij/zij jou bestelling komt leveren.

Wat kan u doen als Rider?

Als rider staat u in voor de levering van de bestellingen die door de klant geplaatst worden. Telkens er een nieuwe bestelling beschikbaar is, kan u die zien verschijnen in het overzichtsscherm. Lijkt dit een bestelling die u wel wilt afwerken, dan klikt u simpelweg op deze bestelling. Zo start het leverprocess. Alle nodige instructies zijn zichtbaar op het scherm.

Je zal als rider te zien krijgen naar welk restaurant je moet gaan om de bestelling af te halen. Daar moet je de Qr code scannen van dat restaurant.

Vervolgens breng je de bestelling naar de klant. De instructies die je hiervoor moet volgen zie je op het scherm. Om de bestelling af te ronden moet je de Qr code scannen van de klant.

Gamification

Als rider verdien je punten per afgewerkte bestelling. Deze punten zijn zichtbaar voor alle gebruikers in het scorebord. Ga je de competitie aan en kom je bovenaan de ranking te staan?

Download info


Download de applicatie door op de knop rechts te duwen. Dit is een demo project dat louter dient ter illustratie. Met deze applicatie zal u geen echte bestellingen kunnen plaatsen, noch zal u echte leveringen kunnen doen als Rider.

Ontwikkelaar: Matthias Van de Poel

Platform: android

Splash screen


Dit is het eerste scherm dat je te zien krijgt als je de app opent. Er speelt een animatie af en vervolgens verschijnt het login scherm.

Login


Gebruikers die al een account hebben kunnen hier aanmelden. Andere gebruikers kunnen via de knop registreren een account aanmaken.

Registreren


Wie nog geen account heeft kan er hier één aanmaken. De vereiste gegevens zijn een gelding emailadres, een gebruikersnaam en een wachtwoord.

Hier bepaal je ook welke functie je account zal hebben: maak je een account aan om zelf eten te bestellen of lever jij graag de bestellingen?

Na het registreren krijg je een automatische welkomstmail in je mailbox

Restaurant selecteren - Klant


Via het naviagatiemenu linksboven, kan je een bestelling maken door op "Nieuwe Bestelling" te drukken. Je ziet vervolgens een kaart waar je een restaurant kan kiezen. Momenteel kan je enkel bestellen bij restaurants met een gorene pin. In de toekomst zullen ook de rode pinnen beschikbaar zijn.

Door op de naam van het restaurant te klikken komt je in het volgende scherm terecht.

Voeg items toe - Klant


In dit scherm kan je items aan je bestelling toevoegen. Kies zeker ook hoeveel je er precies wilt. Wil je graag verschillende items bestellen? Dat kan via het + symbool.

De prijs van het geselecteerde item wordt steeds weergegeven alsook de totaalprijs van de bestelling.

Bestel gegevens - Klant


In dit scherm geen je het adres in waar de bestelling geleverd moet worden.

Kijk zeker na dat dit het juiste adres is. Vervolgens kan je de bestelling plaatsen door op de knop de drukken.

Einde bestelling - Klant


De bestelling is nu geplaatst en deze wordt zichtbaar voor de Riders. Als klant moet je nu dus enkel nog wachten op je bestelling

Via de navigatie kan je naar het overzicht gaan van al je bestellingen. Hier kan je de status van je bestelling live opvolgen. Hou zeker de barcode bij de hand die je daar kan vinden. Die moet je laten scannen door de rider

Bestel status - Klant


Hier kan je de bestelstatus van je bestelling opvolgen. Je meest recente aankoop staat bovenaan. Bestellingen met een blauwe achtergrond zijn nog niet gekozen door een rider, een gele achtergrond wil zeggen dat een rider met je bestelling bezig is, een groene achtergrond wil zeggen dat de bestelling afgerond is. Ook de rider die je bestelling komt leveren wordt hier weergegeven

Hou de barcode van je bestelling bij de hand als de rider je bestelling brengt. Hij/zij moet deze scannen om de bestelling af te ronden.

Overzicht vrije bestellingen - Rider


In dit overzicht zie je alle vrije bestellingen die nog niet behandeld worden op dit moment.

Je kan een levering beginnen door een van deze bestellingen aan te klikken.

Scan Qr Restaurant - Rider


Je krijgt de naam van het restaurant te zien waar je de bestelling kan ophalen.

Scan hier de QR code van het restaurant om verder te gaan met de levering. Dit dient ter controle en zorgt ervoor dat de bestelstatus wordt geüpdated van de bestelling.

Elk restaurant heeft een unieke QR code die ze ergens moeten ophangen in het restaurant

Scan Qr klant - Rider


Vervolges dien je de bestelling naar de klant te brengen. Je kan het adres zien dat de klant heeft ingegeven voor de levering. Het adres wordt ook op de kaart weergegeven. Als je hierop klikt krijg je de routebeschrijving via Google Maps.

Eens je bent aangekomen bij de klant, moet je de Qr code van de klant scannen voor je de bestelling afgeeft. Dit is om zeker te zijn dat je de bestelling aan de juiste persoon geeft. het zorgt er ook voor dat de bestelling is afgerond en dat jij punten krijgt voor je werk.

Einde levering - Rider


De levering is nu voltooid. De status van de bestelling staat nu op afgerond. Voor elke afgeronde bestelling krijg je 100 punten. Deze kan je zien in het scorebord via de navigatie linksboven.

Scorebord


Dit is het scorebord. Hier kan je zien wat de score is van al onze riders. Geraakt jij in de top 3 als rider?