Project informatie

  • Soort: Groeps project
  • Vak: Angular
  • Periode: dec 2021
  • Talen/frameworks: Angular, .NET
  • Prijs: 3e plaats

Application challenge

Voor het vak Angular werd ter afsluiting van het vak een challenge gehouden. Dit hield in dat alle studenten in groep aan de slag gingen om op een korte tijd een volledig werkende webapplicatie te maken.

Webshop

Voor de invulling van deze opdracht waren er twee vereisten. Dit waren dat de frontend in Angular geschreven werd en dat we een webshop voor sportproducten maken. We kozen er voor om de backend voor de applicatie te ontwikkelen in .NET. We maakten hiervoor een ASP.NET Web API. Deze werd gehost op Azure en had achterliggend een MS sqlserver database, ook gehost op Azure.

Timing

Voor de uitwerking van het hele project waren exact 5 dagen voorzien met uiteindelijk een voorstelling in het auditorium voor de andere teams en een juri. Door de korte duur van het project was het erg belangrijk om op communicatief vlak heel sterk te zijn als team. Op de 5 dagen die we hadden voor het project werden hebben we heel wat gerealiseerd. Zo werden er mockups gemaakt voor de frontend, maakten we een volledige web API, werd er een mooie frontend gemaakt en werd een database met relevante producten gevuld.

Podium plaats

Nadat alle groepen hun project voorgesteld had in het auditorium, koos de juri de drie beste projecten uit. Onze groep behaalde een derde plaats waar we allemaal enorm trots op zijn!

Bekijk gerust eens onze mockups voor deze applicatie: Finter mockups